Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Overenskomsten for op mod 60.000 medarbejdere i byggeriet på plads

Dansk Byggeri blev tidligt tirsdag morgen enige med 3F Byggegruppen om en treårig overenskomstaftale. Den betyder, at virksomhederne nu kan fokusere på at bringe virksomheder og medarbejdere sikkert gennem den alvorlige krise, Danmark befinder sig i på grund af coronavirus.

- Vi er tilfredse med, at det er lykkedes os at indgå en aftale om at forny vores overenskomsten i den vanskelige situation. Det er et udtryk for ansvarlighed, at vi har kunnet nå hinanden, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Overenskomstaftalen omfatter cirka 60.000 jord- og betonarbejdere, murere, murerarbejdsmænd, struktører, maskinførere, asfaltarbejdere, tagdækkere, stenhuggere, stukkatørere, brolæggere, stilladsarbejdere, industrilakerere, snedkere, tømrere, gulvlæggere, glarmestre, tagdækkere, tækkemænd mv.

- Vi håber nu, at de resterende overenskomstforhandlinger kan afsluttes så hurtigt som muligt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Forligene mellem Dansk Byggeri og 3F Byggegruppen vil nu komme til at indgå i det mæglingsforslag, som forligsmanden ventes at fremsætte inden længe. Mæglingsforslaget skal til afstemning blandt arbejdsmarkedets parter, og resultatet ventes efter påske.