Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Debatindlæg: Der er behov for en statslig national klimatilpasningsplan

DEBAT: Klimatilpasning, klimasikring og kystbeskyttelse fylder meget i danskernes bevidsthed, men de ansvarlige ministre glimrer ved deres fravær. Vi venter stadig på den nationale plan fra regeringen til at få styr på vandmasserne, skriver Henrik Friis.

Debatindlæg af Henrik Friis, branchedirektør i Dansk Infrastruktur, bragt på Altinget.dk den 19. august 2020.

Før sommerferien fik overløb af kloakker i Øresund igen den manglende klimatilpasning højt op på den politiske dagsorden. Og efter en solrig og varm august ved vi, at det kun er et spørgsmål om tid, før regnen vælter ned igen. Men de ansvarlige ministre glimrer ved deres fravær. Vi venter stadig på den nationale plan fra regeringen til at få styr på vandmasserne.

De store forsyningsselskaber HOFOR og Novafos tog konsekvensen og bebudede, at der ikke vil blive ledt urenset spildevand direkte ud i Øresund i forbindelse med den midlertidige lukning af Lynetteledningen.

Den historie er i sig selv en dråbe i havet, når det gælder overløb fra kloakker som følge af skybrud og voldsom regn, men den har sat fingeren på et meget ømt punkt: den manglende klimatilpasning.

 

Læs hele debatindlægget ved at klikke her