Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Coronavirus har fundet vej ind på bygge- og anlægspladserne

Nu har Coronavirus desværre fundet vej ind i bygge- og anlægsbranchen. Derfor genopfrisker vi de gode råd, vejledninger og forholdsregler, som du skal forholde dig til som virksomhed, byggeleder, bygherre og medarbejder.

Foto: Getty Images

Hvad end du er virksomhed, byggeleder, bygherre eller medarbejder, så kan du bidrage til at mindske smitten med Coronavirus på bygge- og anlægspladsen. Derfor har Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg lavet en vejledning, som beskriver, hvordan arbejdet på landets bygge- og anlægspladser kan fortsætte på en forsvarlig måde.

Du kan som noget nyt også finde vejledninger på engelsk, tysk, italiensk, polsk, litauisk og rumænsk.

Klik her for at gå til vejledningerne

Forebyg smitte fra Coronavirus og skab tryghed blandt ansatte på bygge- og anlægspladser, der beskæftiger vandrende arbejdskraft

Hvis du beskæftiger vandrende arbejdskraft, er det vigtigt at klarlægge retningslinjerne om blandt andet afstand og hygiejne for medarbejderne. Forsøg så vidt muligt at holde personer og sjak sammen under hele arbejdet.

Hvis arbejdsgiveren sørger for indkvartering, skal der være opmærksomhed på myndighedernes krav til afstand og hygiejne, herunder høj rengøringsstandard og gode vaskefaciliteter. 

Læs alle de gode råd om at forebygge smitte fra Corona ved vandrende arbejdskraft her.

Download plakater til at hænge op på arbejdspladsen

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg har også lavet en række plakater, m at undgå smitte fra Coronavirus ved at holde afstand. Plakaterne er ligesom vejledningerne også oversat til flere forskellige sprog.

Find og download plakaterne ved at klikke her

Se kortfilm om coronaretningslinjerne

DI Dansk Byggeri har produceret en lille film om coronaretningslinjerne for bygge- og anlægspladser. Den kan du se herunder. 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om coronavirus i bygge- og anlægsbranchen hos DI Dansk Byggeris eller mere generelt om Coronavirus hos DI.


Klik her for at gå til DI Dansk Byggeris side

Klik her for at gå til DIs side om Coronavirus