Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Folkemødedebat: Glem ikke infrastrukturplanen – vi sander til i trængsel

På Folkemødet 2019 ser vi på de politiske muligheder for at reducere trængslen og skabe bedre mobilitet mellem landsdelene. Kom og vær med i debatten torsdag den 13/6 kl. 13.

Den stigende trængsel har store konsekvenser for os alle. Det tager længere tid at komme på arbejde og virksomhederne får sværere ved at rekruttere arbejdskraft, når mobiliteten bliver mindre og trængslen stiger.

Regeringen og DF fremlagde i marts en plan til 112 milliarder kroner for udbygning af infrastrukturen frem mod 2030, hvor nye investeringer udgør cirka 70 milliarder kroner. Socialdemokratiet har fremlagde deres plan i starten af året, hvor partiet vil afsætte mindst 70 milliarder kroner til udbygning af infrastrukturen frem mod 2030.

Men hvad sker der efter valget? Begge planer indeholder mange af de samme motorvejsprojekter, mens der på jernbanen er uenighed omkring Togfondens fase to. Er den ”blå” plan stadig aktuel efter valget? Kan det lade sig gøre, at ”blå” og ”rød” blok finder sammen, som det skete i 2009 med den grønne trafikaftale, der dengang indeholdt investeringer for 94 milliarder kroner? Eller drukner det hele i skænderier om Togfondens fase to?

De fleste af investeringerne i regeringens og DF’s plan ligger først efter 2023, hvilket betyder at projekterne, der skal reducere trængslen, først vil være færdige i sidste halvdel af 2020’erne. Vil de andre partier arbejde for at fremrykke projekterne?

Endelig ser vi også på finansieringsmulighederne, herunder muligheder for OPP, og hvad vi gør med jernbanen her og nu, som mister passagerer i meget stort tal. Vi analyserer situationen i panelet, finder knasterne frem og får forhåbentligt nogle spændende svar.

Kom og vær med i debatten torsdag den 13/6 klokken 13.

Deltagere i debatten:
Poul-Erik Olsen, markedsdirektør, Barslund A/S
Allan Pollack, Group CEO, PFA Pension
Jesper Arkil, adm. direktør, Arkil Holding A/S
Thomas Mollerup, adm. direktør, Aarsleff Rail A/S
Lars Storr-Hansen, adm. direktør, Dansk Byggeri


Læs mere om Folkemødet 2019