Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Arkil uddeler pris på Building Green

Entreprenørkoncernen Arkil uddeler hæderspris på Building Green messen i Forum på Frederiksberg torsdag den 31. oktober. Alle kan indstille kandidater frem til tirsdag den 1. oktober.

Der skal langt flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen, og hellere før end senere. Det er ambitionen bag Arkils Hæderspris, der blev indstiftet i foråret på baggrund af Dansk Byggeris Kvinderåds anbefalinger. Bag prisen, der uddeles to gange årligt, står entreprenørkoncernen Arkil, som håber, at prisen kan være med til at fastholde fokus på den store opgave med at skabe balance i kønsfordelingen i branchen.
    - Dansk Byggeris Kvinderåd kom med en række klare anbefalinger til, hvordan vi i fællesskab kan øge andelen af kvinder i branchen. Men det er jo langt fra gjort med det. Der ligger et stort arbejde foran os alle i forhold til at føre anbefalingerne ud i livet, og her det vores håb, at vi med Arkils Hæderspris på en positiv måde kan være med til at sikre et kontinuerligt fokus på opgaven, siger adm. direktør i Arkil, Jesper Arkil.

Alle kan indstille
Arkils Hæderspris uddeles til en person eller en organisation, som fortjener særlig anerkendelse for sin indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både privatpersoner og organisationer, kan indstille kandidater til prisen.

    - Vi håber, at mange vil gribe muligheden for at indstille kandidater til prisen. Vi har brug for at få de gode historier frem, så vi kan lære af dem og inspirere hinanden. Det behøver ikke nødvendigvis at være store projekter. Ofte ser man jo, at succesfulde initiativer starter i det små, og det er netop sådanne initiativer, vi gerne vil hjælpe med at vokse sig store, siger Jesper Arkil.

Vinderen kåres på Building Green
Man kan indstille kandidater til prisen på www.arkil.dk til og med tirsdag d. 1. oktober. Torsdag d. 10. oktober bliver de tre nominerede til prisen offentliggjort, mens vinderen kåres på Building Green torsdag d. 31. oktober. Med prisen følger 25.000 kroner.

De nominerede og vinderen udvælges af priskomitéen for Arkils Hæderspris, der består af både unge og erfarne kvindelige forbilleder. I 2019 udgøres priskomitéens medlemmer af malermester Helle Johannesen, direktør for GROES og Divérs Nina Groes, direktør for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter Christine Antorini og Christina Hvid, adm. direktør for Molio – Byggeriets Videnscenter. Formandsskabet bliver varetaget af Arkil-familien.

Fakta om Arkils Hæderspris
Arkils Hæderspris blev indstiftet i foråret 2019 af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget.

Arkils Hæderspris består reelt af to priser, som begge har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Begge priser uddeles en gang årligt.

Elevprisen
Den ene pris uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser. Her opfordres alle byggeriets erhvervsskoler til at indstille en elev, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller er et forbillede som håndværker, eksempelvis ved at være særligt initiativrig, innovativ eller god til at samarbejde. Elevprisen uddeles hvert år i april i forbindelse med DM i Skills – bygge- og anlægsbranchens store Danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelserne.

Indsatsprisen
Den anden pris uddeles i efteråret til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både private og organisationer, kan indstille kandidater til prisen.
Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.

Priskomitéen
En priskomité bestående af både unge og erfarne kvindelige forbilleder vil stå for udvælgelsen af modtagere samt uddeling af priserne. I 2019 udgøres priskomitéens medlemmerne af malermester Helle Johannesen, direktør for GROES og Divérs Nina Groes, direktør for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter Christine Antorini og Christina Hvid, administrerende direktør for Molio – Byggeriets Videnscenter. Formandskabet bliver varetaget af Arkil-familien.

Om Arkil
Arkil er en af Danmarks største entreprenørvirksomheder med cirka 2.000 ansatte og en omsætning på cirka tre milliarder kroner i Danmark og udlandet. Arkil udfører alsidige entreprenørprojekter over hele landet for blandt andet Vejdirektoratet, BaneDanmark og landets mange forsyningsselskaber, lige som Arkil håndterer anlægsarbejder, vejbyggeri, havnebyggeri, fundering, tunnelering, store kabelprojekter og forureningsoprensninger. Med over 75 års erfaring er Arkil en professionel, topkvalificeret og ofte foretrukken samarbejdspartner for store offentlige og private bygherrer og rådgivere i Danmark.