Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Uskønne politiske markeringer om Femern-forbindelsen

Danske Anlægsentreprenører er bekymret over politikernes håndtering af danmarkshistoriens største anlægsprojekt, og kalder det uklogt, at politikere begynder at drage konklusioner, før de har set den redegørelse, der er på vej om Femernforbindelsen. Det tjener kun til at skabe usikkerhed

Pressemeddelelse den 10. februar 2016

Femernforbindelsens bygherre arbejder på en redegørelse om projektet, som transportminister Hans Christian Schmidt har bestilt. Resultatet er endnu ikke kendt, men redegørelsen er på trapperne og vil indeholde et eksternt review af anlægsøkonomien.

- Det er en gåde, at politikere, som vi forventer, kan tage beslutninger med køligt overblik, kommer med udtalelser om, at projektet vakler og måske slet ikke skal gennemføres. Det er uskønt og uværdigt ikke at afvente redegørelsen, men i stedet skynde sig at så tvivl om projektet, før der er et grundlag at tage stilling til, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Der har været en lang og grundig forhandling mellem de bydende konsortier og bygherren Femern A/S siden de første bud blev præsenteret. Resultatet af forhandlingerne er ikke blevet offentliggjort, men signalerne fra politikerne har tidligere i forløbet peget på, at de opnåede resultater har været gode og tilfredsstillende. Den væsentligste usikkerhed er stadig de tyske godkendelser.

- Det er en faktor, vi skal holde øje med, men godkendelserne på den tyske side kan man håndtere i kontrakter med entreprenørkonsortierne, og det må også forventes, at den kommende redegørelse vil komme med en løsning på det punkt. Så lad os nu se lidt professionel ageren hos politikerne og deres forvaltning af Femernprojektet. Måske bliver de politiske mørkemænd slemt skuffede. Det har man lov at håbe på, slutter Niels Nielsen.

Kontaktinformation
Branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører, telefon 25 66 63 14
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32