Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Undgå panik om Hillerød og Frederikssund

Nu vil transportminister Hans Christian Schmidt stoppe forlængelsen af Hillerødmotorvejen og færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen. Danske Anlægsentreprenører advarer mod at skabe panikstemning og så usikkerhed om langsigtede og nødvendige investeringer

Pressemeddelelse d. 7. september 2015

Danske Anlægsentreprenører finder det stærkt bekymrende, at transportministeren går i noget, der ligner panik over udsigterne til en stram finanslov for 2016. Med de seneste udmeldinger kaster han gode samfundsnyttige projekter ud i en situation med usikkerhed om fremtiden for vigtige infrastrukturprojekter, der kan skabe udvikling og være med til at sikre fremtidens velfærd. 

- Vi skal også i den nuværende situation træffe beslutningerne for fremtiden. Og politikerne skal have is nok i maven til at stå ved dem. Et kasseunderskud og en stram finanslov for næste år bør ikke bruges til at skabe usikkerhed om udbygningen af vores infrastruktur, siger Niels Nielsen, branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri. 

Transportministeren har meddelt, at der ikke er penge nok i kassen til forlængelsen af Hillerødmotorvejen og færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen. 

- Det er ikke visionært og fremsynet, hvis man tager infrastrukturprojekterne som gidsel for en stram finanslov. Især hvis det kommer til at handle om at finansiere andre kortsigtede opgaver, siger Niels Nielsen. 

Han roser politikerne for at have været ganske fremsynede med hensyn til finansieringen af Danmarks infrastruktur med etablering af en infrastrukturfond, som rummer milliardbeløb, og infrastrukturfonden nyder godt af en strøm af penge fra vejprojekter, der bliver billiggjort. Der blev således fra finansloven for 2015 tilført infrastrukturfonden næsten 2,5 mia. kr. fra billiggjorte vejprojekter. 

- Der kan sagtens gå et par år fra beslutning om et stort vejprojekt, til entreprenørmaskinerne kører og størstedelen af pengene skal betales. Derfor bør det ikke være aktuel pengemangel i finansloven for 2016, der skal udskyde motorvejsprojekterne til Frederikssund og forlængelsen fra Hillerød. Pengene, der på den korte bane skal bruges til planlægning, projektering og indhentning af tilbud, kan findes i infrastrukturfonden, siger Niels Nielsen og fortsætter: 

Kontaktinformation

Branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører, tlf. 25 66 63 14 
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, tlf. 40 29 92 32