Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Stærekasser skal altid placeres ved vejarbejder

Regeringens nye strategi for hastighedskontrol på vejene skal primært baseres på stærekasser, og Danske Anlægsentreprenører vil have stærekasser som fast bestanddel af kontrollen ved vejarbejder.

Hen over sommeren har politiets fotovogne haft flere rekordfangster, når bilister er blevet overrasket over fotovognens besøg ved vejarbejder.

- Hastighedsgrænserne ved vejarbejder skal skabe sikkerhed for både arbejderne på stedet og for trafikanterne, men de rekordmange bilister, der - på trods af højere bødesatser - er blevet fanget i fartkontrollerne i sommerens løb, har vist, at fotovognene ikke har haft en tilstrækkelig afskrækkende effekt, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Regeringen har bebudet en ny strategi for hastighedskontroller på vejene, som flytter hovedvægten for hastighedskontrollen fra fotovogne til stærekasser. En væsentlig forskel på kontrol med fotovogne og stærekasser er, at de mobile fotovogne placeres kortvarigt og trafikanternes viden om, at kontrollen kan ske hvor som helst skal være med til at sikre overholdelsen af hastighederne, mens stærekasserne kan placeres permanent på de farlige strækninger.

- Det er helt afgørende, at hastigrænserne af hensyn til sikkerheden bliver overholdt ved vejarbejder, og derfor må det være en fast del af regeringens nye strategi for hastighedskontroller med stærekasser frem for fotovogne, at der fast placeres stærekasser ved vejarbejder, siger Niels Nielsen.

Kontaktinformation

Branchedirektør Niels Nielsen, Dansk Anlægsentreprenører, telefon 25 66 63 14
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32