Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt type tilsyn fra Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet vil gerne i dialog med topledelsen i virksomheder med mange ulykker om, hvordan sikkerhedskulturen kan hæves i virksomheden. Derfor har Arbejdstilsynet indført en ny tilsynsform – incidenstilsyn.

Incidenstilsyn er karakteriseret ved følgende:

  • Arbejdsulykker er det eneste tema ved tilsynet.
  • Formålet er, at påvirke og motivere virksomhedens øverste ledelse til at hæve forebyggelsesniveauet – generelt og specifikt ift. de ulykkestyper, der er i virksomheden.
  • Målet er at få virksomheden til vedvarende at nedbringe antallet af ulykker til under branchens gennemsnit.


Tilsynet består af et møde med virksomhedens øverste ledelse og repræsentanter for arbejdsmiljøorganisationen samt et efterfølgende tilsyn på en byggeplads. Arbejdstilsynet kan i forbindelse med forberedelse af selve tilsynet bede virksomheden om at fremlægge dokumentation for bl.a. virksomhedens procedure for håndtering af ulykker. Arbejdstilsynet kan under mødet forventes at spørge ind til de seneste ulykker og opfølgning på ulykken, der efterfølgende er sket i virksomheden.

Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling rådgiver ligesom ved andre typer af tilsyn medlemsvirksomheder i Danske Anlægsentreprenører, der er udtaget til et incidenstilsyn.

Læs også Arbejdsmiljøavisen ”Under Hjelmene”

Elektronisk udgave af Under Hjelmene 1/2015