Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bøder er ikke nok

En ny kedelig danmarksrekord for hastighedsoverskridelser ved vejarbejder understreger ifølge Danske Anlægsentreprenører, at bøder alene ikke er nok til at skabe sikkerhed for arbejdsfolk og bilister ved vejarbejder.

30-07-2015

Hen over sommeren har man kunnet læse i aviserne, at respekten for hastighedsbegrænsningerne ved vejarbejder tilsyneladende er dalet på trods af, at bødesanktionerne ved overtrædelser er strammet.

- Det er dybt bekymrende, at respekten for hastighedsgrænserne ved vejarbejder er så ringe. For høj hastighed gør det farligt for såvel arbejderne som for bilisterne, og derfor må vi tænke længere end blot at stramme bødestørrelserne, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Det er politiet, der skal håndhæve de hastighedsbestemmelser, som fastsættes i forbindelse med vejarbejder, og politiets værktøj omfatter både øgede bødesatser og flere fotovogne. Til trods for det er et vejarbejde på Helsingørmotorvejen nord for København blevet en del af en kedelig danmarksrekord. Mere end 1.600 bilister er her blevet blitzet i løbet af en periode på blot fem timer.

- Bøder for overtrædelser af hastighedsbegrænsningerne ved vejarbejder er en nødvendighed, men de mange bøder viser, at vi er nødt til at tænke meget mere på, hvordan vi forhindrer de høje hastigheder. Det kan være fysiske foranstaltninger som riller i vejen, der larmer, når man kører for stærkt, men måske også andre tiltag, som får bilisterne til at køre mere forsvarligt ved vejarbejder, siger Niels Nielsen.

Danske Anlægsentreprenører efterlyser et tættere samarbejde mellem alle parter, hvilket er nødvendigt for at skabe størst mulig sikkerhed ved vejarbejder:

- Konkrete vurderinger er altid bedst, og man skal naturligvis altid tage hensyn til både arbejdernes og bilisternes sikkerhed. Men vi kan kun opfordre til, at bygherrerne inddrager entreprenørerne i planlægningen af trafikforanstaltningerne ved vejarbejder, så vi får de bedst mulige løsninger, og familierne til de folk, der arbejder på vejene, får deres mor eller far sikkert hjem efter arbejde, siger Niels Nielsen.

Kontaktinformation

Branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører, telefon 25 66 63 14
Kommunikationskonsulent Mette Skovgaard Petersen, Dansk Byggeri, telefon 30 27 37 01