Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny bro – men motorvejen mangler

Der skal bygges en ny højbro over Roskilde Fjord for at afhjælpe de nuværende trængselsproblemer på Kronprins Frederiks Bro. Men vi må undvære motorvejsforbindelsen

Transportministeriet har netop sendt et lovforslag om en ny fjordforbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund i offentlig høring. Ifølge lovforslaget skal der foruden en højbro over fjorden anlægges nye veje, herunder en 8,6 km lang firesporet motortrafikvej mellem Skibbyvej i Hornsherred og Frederikssundsvej, det vil sige den planlagte Frederikssundsmotorvej.

Detailprojekteringen skal starte i 2014, så selve anlægsarbejdet kan starte i 2016 og afsluttes i 2019.

- Det er en rigtig god beslutning at udbygge infrastrukturen i området, der i dag er plaget af trængselsproblemer på den eksisterende Kronprins Frederiks Bro. Den nye bro vil helt sikkert få stor betydning for udviklingen, men det er uforståeligt, at politikerne ikke samtidig får ryddet de sidste knaster af vejen for Frederikssundsmotorvejens 3. etape. Det er en lappeløsning at gemme motorvejsforbindelsen til senere, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Den nye faste forbindelse over Roskilde Fjord skal finansieres ved en kombination af statstilskud og brugerbetaling. Det samlede anlægsbudget er på lidt over 2 mia. kr., hvoraf 660 mio. kr. skaffes via statslige bidrag. Taksten for at køre over den nye bro forudsættes at være 14 kr. for en personbil og 41 kr. for lastbiler.

- Hvis brugerfinansieringen skal give de planlagte indtægter, så der ikke skal bruges flere statspenge end forudsat, er det nødvendigt, at den tilstødende infrastruktur også er på plads. Derfor må politikerne hurtigst muligt træffe beslutning om den sidste etape af Frederikssundsmotorvejen. For uden motorvejen skal bilerne ind over den nuværende Frederikssundsvej, og det gør bestemt ikke den nye faste forbindelse mere attraktiv, siger Niels Nielsen.

Kontaktinformation
Niels Nielsen, branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører, telefon 25 66 63 14
Anja Binderup, kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri, telefon 25 66 63 07