Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kommunen fralægger sig ansvar

Danske Anlægsentreprenører er overraskede over, at Københavns Kommune afslår at samarbejde med branchen om en bedre gennemførelse af vejarbejder

Det er i alles interesse, at vejarbejder og andre arbejder i og ved vejene som fx fjernvarmearbejder, kloakarbejder og kabelarbejder gennemføres, så man kan begrænse generne mest muligt samtidig med, at man tilgodeser en fornuftig gennemførelse af vejarbejderne.

- Det var både overraskende og skuffende, da Københavns kommune i oktober 2013 uden forudgående forsøg på i fællesskab at finde fornuftige løsninger gik i pressen og udpegede entreprenørerne som skurkene, der var årsag til problemerne med vejarbejderne i København. Vi ville gerne hjælpe med at finde løsninger, som Københavns Kommune med et minimum af konstruktiv tilgang til tingene også kunne bidrage til, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Efter hårdt pres fra Danske Anlægsentreprenører lykkedes det i november 2013 at få et møde i stand med Københavns Kommune, ledningsejere og andre parter, og på det møde erklærede alle sig parate til at samarbejde om løsninger på problemerne med vejarbejderne.

- Så selvom Københavns Kommune på et møde i november 2013 erklærede sig rede til et samarbejde om den fælles opgave om at finde løsninger på vejarbejderne i København, har kommunen efter rykkere fra Danske Anlægsentreprenører ikke benyttet sig af tilbuddet om at finde løsninger. I stedet vælger borgmestrene nu igen at gå i pressen og fortælle, at entreprenørerne skal have bøder. Det hjælper naturligvis ikke på den del af problemet, der ligger hos kommunen selv, siger Niels Nielsen.

- Det er nærliggende at få den tanke, at kommunen med anklagerne mod entreprenørerne gennem pressen og den manglende vilje til samarbejde blot vil dække over kommunens egne problemer. I Danske Anlægsentreprenører er vi fortsat klar til at samarbejde og bidrage med gode forslag til, hvordan forholdene kan forbedres. Og derfor håber vi også på at få en invitation til samarbejde. Hvis ikke embedsmændene vil invitere til samarbejde, hører vi gerne fra overborgmester Frank Jensen, siger Niels Nielsen.

Kontakt
Branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører, telefon 25 66 63 14
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32